Nacházíte se zde: Úvod e-Shop Mandle Mandle natural, 500 g

Doporučujeme

Mandle natural, 500 g

Nabízíme produkt, který má široké využití jak pro přímou konzumaci, tak ke kulinářským výtvorům v kuchyni , nepřehlédněte jak vám mohou Mandle jejich konzumaci pozitivně posílit vaše zdraví. Země původu USA, Více

Skladem

127 Kč včetně DPH

Popis - Mandle natural, 500 g

Mandle patří k jedněm z nejbohatších na proteiny. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Skládají se především z mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin, hlavně kyseliny linolové, která v nervové soustavě plní důležitou funkci.
Obsahují méně sacharidů než proteinů či tuků. Proto je vhodné kombinovat je s chlebem nebo se sušeným ovocem, jako jsou rozinky či fíky. Jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E.

Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu. Obsahují též významné množství hořčíku, draslíku a železa. Obsah vápníku v mandlích (266 mg/100 g) je o hodně vyšší než v mléku, ale běžně konzumujeme méně mandlí než mléka nebo mléčných výrobků. (Nejde však jen o množství minerálů, které mandle obsahují, ale i o to, jaký je jejich vzájemný poměr. Vápník, stejně jako fosfor a hořčík, musí totiž být v krvi ve správném poměru. Proto našemu tělu prospěje, když budeme konzumovat takové potraviny, v nichž jsou tyto látky zastoupeny v potřebném množství. Je dokázáno, že masitá strava s vysokým obsahem fosforu zpomaluje vstřebávání vápníku ve střevech. Navíc při ní dochází ke zvýšenému vylučování tohoto minerálu močí.)

Mandle jsou velmi bohaté na zinek, měď a mangan, tj. stopové prvky, které v těle plní důležité funkce.
Správná rovnováha mezi atomy vápníku, hořčíku a draslíku je důležitá pro udržování síly svalů a snižování nervového napětí. Nedostatek vápníku v krvi může způsobit nervozitu. Poměr těchto minerálů v mandlích zabezpečuje zdravou funkci nervového systému. Optimální množství fosforu a polynenasycených mastných kyselin (jako kyseliny linolové) pomáhá při tvorbě fosfolipidů, základní složky buněčných membrán.
Pravidelná konzumace mandlí posilňuje nervy, dodává pevnost svalům a pomáhá překonávat stres, depresi a únavu. Sportovci a těžce pracující najdou v mandlích potravinu, která dodává tělu energii a vitalitu.

Navzdory tomu, že mandle jsou bohaté na tuky, nezvyšují hladinu cholesterolu v krvi, ale naopak ji snižují. To stejné platí i o vlašských ořeších. Je to dáno vyváženým poměrem mastných kyselin a vysokým obsahem vitaminu E, který má výrazný antioxidační účinek.
Díky tomu, že mandle obsahují hodně vápníku, který podporuje srdeční činnost, a vitaminu E, mají příznivý vliv na zdravou funkci kardiovaskulární soustavy. Vitamin E, silný antioxidant, zabraňuje tvorbě arteriosklerotického plátu v tepnách.

Mandle obsahují velké množství minerálů, z nichž se skládá kostra (vápník, fosfor a hořčík), a mají alkalizující účinek, který podporuje zadržování vápníku v těle. Díky těmto vlastnostem jsou mandle ideální potravinou pro ty, kdo trpí osteoporózou nebo demineralizací kostí.

Parametry

Tuky 53 g
Nasycené mastné kyseliny 5 g
Sacharidy 7 g
Cukry 4 g
Vláknina 12 g
Bílkoviny 20 g
Sůl 0 g
Celkem kJ na 100 g 2 666 kJ
Celkem kcal na 100 g 637 kcal
Popis položky

Hodnocení

Průměrná známka: 5
(hodnotilo: 2)

Pro hodnocení produktu musíte být přihášen/a


Milan Krpata 8. 11. 2020 16:06

Jsou výborné :))

Lucie Pokorná 9. 7. 2021 16:38

Výborné, doporučuji
Skvělé ceny

Skvělé ceny

Výhodná cena ořechů za bezkonkurenční ceny.
Jedinečné stroje

Jedinečné stroje

Unikátní stroje na ořechy, ovoce a zeleninu.
Levná doprava

Levná doprava

Nabízíme výhodné ceny přepravy..
Doprava zdarma

Doprava zdarma

Při nákupu potravinových produktú nad 5 000 Kč je doprava zdarma. Při nákupu strojů nad 8 000 Kč doprava zdarma.
Nahoru